Αγαπάω.

Με τον μόνο τρόπο που ξέρω εγώ και μάλλον η δική μου αγάπη δεν μοιάζει με κανενός άλλου. Μπορεί πάλι να μοιάζει λίγο με του διπλανού ή του απέναντι που δουλεύει ως αργά πίσω από τα κλειστά στόρια, μπορεί αλλά πολύ αμφιβάλλω…Βλέπετε καμιά αγάπη δεν είναι ίδια με μια άλλη και ο ορισμός της την κάνει μοναδική.

Η δικιά μου αγάπη κυρίες και κύριοι είναι κυρίως τρελή, αγάπη που στάζει απροσδιόριστα χαρμάνια ώριμης καρύδας και άγριου τζίντζερ, σταγόνες χρυσαφιές ακάθαρτου μελιού από κουνιστά πολύχρωμα αγριολούλουδα, που περνούν τον καιρό τους στους πρόποδες μιας πλαγιάς του Ολύμπου μια άνοιξη φλογερή και φασαριόζα. Είναι αγάπη παρορμητική και καθόλου προσποιητή, δεν θολώνει σαν την κοιτάς πάνω από τον άδειο πάτο ενός μπουκαλιού παλιού καλού λικέρ, αλλά αντίθετα λαμπυρίζει και ευωδιάζει. Είναι αγάπη τρυφερή, σαν τον κώλο ενός νεογέννητου μωρού που μόλις πλύθηκε με αχνίζον σαπουνόνερο φτιαγμένο από πράσινη ελιά και μια χούφτα αγνή βανίλια. Δεν είναι αγάπη για την αγάπη, αλλά από εκείνη που σου σκαλίζει με πούπουλα, χαμόγελα στην κουρασμένη καρδιά σου και μετά πασπαλίζει φιλιά όλο σου το είναι που για μια στιγμή πετάς και μεγαλώνεις. Είναι η αγάπη που σε κάνει να ξεχνάς χρέη, επίγειες οφειλές και κούραση μαντεμένια.

Καταλάβατε για ποια αγάπη μιλάω; Ο έρωτας είναι νεανικός και συνήθως φευγαλέος αλλά η αγάπη, μια τέτοια αγάπη είναι για πάντα και αν το «για πάντα» ακούγεται υπερβολικό, τετριμμένο, απατηλό και ψεύτικο στα αυτιά σας, διόλου δεν σας παρεξηγώ. Δεν την συναντάς βλέπεις εύκολα τούτη την κυρία και ακόμα και αν πέσεις πάνω της δύσκολα την αναγνωρίζεις. Τα δόλια μας μάτια έχουν σκάσει από την σκόνη, έχουν δακρύσει χίλιες φορές από μέσα και άλλες τόσες από έξω, γυμνά, ερεθισμένα. Τόσο μα τόσο πολύ κουρασμένα.

Όσο για τα δικά μου;; Ααα, τα δικά μου μόλις άστραψαν…

Το ξέρω, το ξέρω, οδεύω προς τα άξια τελευταία με πανί εσένα και κοντάρι μαζί. Σε κρατάω σφιχτά και δεν χάνομαι, αλλά αντίθετα βρίσκω σκοπό και ελπίδα. Αναρωτιέμαι άραγε, αν σου πω απλά από καρδιάς «ευχαριστώ» θα αρκέσει για θα είναι λίγο;

Advertisements